De kracht van contextuele content: een unieke route naar betere conversie

Tegenwoordig zijn relevantie en personalisatie essentiële factoren voor succes. Het doel is om de gebruikerservaring zo naadloos en aantrekkelijk mogelijk te maken. Bij MixCom hebben we een innovatieve WordPress-oplossing ontwikkeld die de relevantie van content maximaliseert op basis van de locatie van de bezoeker op de website. Dit noemen we contextuele content. 

Jan Pieter Vos vertelt over de kracht van contextuele content

Wat is contextuele content? 

Contextuele content is een dynamische benadering waarbij de inhoud van een website wordt aangepast aan de specifieke behoeften en interesses van de gebruiker. Stel je voor dat je meerdere doelgroepen hebt met verschillende interesses, producten, diensten en content. Zodra een bezoeker zijn eerste keuze maakt, kan de website bepalen tot welke doelgroep hij behoort. Vervolgens past de website zich dynamisch aan, dit zorgt voor optimale gebruikerservaring door: 

  • Aangepaste navigatie: De navigatie-items veranderen naar relevante opties voor die specifieke doelgroep. 
  • Visuele ondersteuning: De kleurstelling van de website verandert om die sectie visueel te ondersteunen. 
  • Relevante content: Nieuws- en kennisartikelen worden aangepast naar berichten die voor die doelgroep relevant zijn. 
  • Gepersonaliseerde call-to-Actions (CTA’s): De CTA’s veranderen, bijvoorbeeld naar specifieke adviseurs voor die doelgroep. 

De dynamiek van contextuele content 

Het unieke van contextuele content ligt in zijn dynamische aard. Het fungeert als een adaptief ecosysteem dat zich aanpast aan de behoeften van de gebruiker. Dit creëert een geoptimaliseerde ervaring die aansluit bij de individuele bezoeker. Het verhoogt de relevantie voor de bezoeker aanzienlijk. Dat resulteert in een sterkere waardepropositie voor jouw bedrijf.

Voordelen voor leadgeneratie en conversie 

Contextuele content biedt ook aanzienlijke voordelen voor leadgeneratie en conversie. Door de content aan te passen aan de behoeften van de bezoeker, wordt het gemakkelijker voor hen om de benodigde informatie te vinden en actie te ondernemen. Elke klik en elke pagina die ze bezoeken, leidt hen dieper in de trechter, wat de kans op conversie vergroot. 

Privacyvriendelijke oplossing 

Gebruikers willen steeds meer controle over hun gegevens. Contextuele content biedt een privacyvriendelijke oplossing. Er zijn geen cookies of trackingscripts nodig. In plaats daarvan draait alles om de keuzes van de bezoeker. Hun navigatie op de website vormt de basis voor een toenemende relevantie en focus van de content. 

Ontdek de kracht van contextuele content 

We geloven dat contextuele content een grote bijdrage levert aan digitale marketing. Door de keuzes van de bezoeker te benutten, kunnen we een aangepaste ervaring creëren die de relevantie maximaliseert en resulteert in hogere conversies